به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای نمایش"رهگذر خیابانهای تاریک" صبح امروز با حضور علی اصغر راسخی راد کارگردان نمایش در سازمان نوسازی شهرداری تهران برگزار شد.
در این نشست ابتدا راسخی راد درباره چگونگی حضورش در سازمان نوسازی شهرداری تهران گفت: حدود دو سال قبل، پس از بعضی بی مهریها که در تئاتر به من شد از تئاتر فاصله گرفتم و به عنوان مشاور فرهنگی سازمان نوسازی شهرداری تهران مشغول به کار شدم. به پیشنهاد شهرداری قرار شد فیلمی درباره بافتهای فرسوده در شهر تهران بسازم. این فیلم که "تهران پای، تخت ایران " نام دارد یکی از دلائلی است که باعث شد من نمایش" رهگذر کوچههای تنگ" را روی صحنه ببرم.
در ادامه راسخی راد 10 دقیقه از این فیلم مستند را برای خبرنگاران به نمایش گذاشت و پس ازٱن درباره فعالیت سازمان نوسازی شهر تهران گفت: وظیفه سازمان نوسازی، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده است. کوچههای تنگ، خانههای کوچک زیر 70و 100 متر و همچنین خانه های فرسوده و ناپایدار در اولویت نوسازی قرار دارند. حدود 14 هزارهکتار از بافت شهر تهران با دو فاکتور و 3268 هکتار از بافت شهر تهران هر سه ویژگی را برای نوسازی دارند.
وی افزود: اما نگاه من به عنوان مشاور فرهنگی این سازمان بیشتر به آدمها و دغدغه های مالی و اقتصادیشان است. بنابراین تصمیم گرفتم تا نمایشی را در این زمینه و این آدمها اجرا کنم. من از مجموع فیلمهایی که در طول این دو سال ساخته بودم طرحی تهیه کرده و در اختیار سیدعلی موسویان قرار دادم. ایشان در همین راستا نمایشنامهای نوشتند که بسیار به واقعیت شبیه بود. اما ما تصمیم گرفتیم برای بیرون آوردن نمایش از حالت تلخ و غمگین کمی چاشنی طنز به آن بیفزائیم.
کارگردان نمایش "روایت روز سرد" ادامه داد: این نمایش به سفارش و حمایت سازمان نوسازی شهرداری تهران تولید شده . برای این اثر نمایشی سه قشر مخاطب مختلف در نظر گرفته شده است. مردم ساکن بافتهای فرسوده، متولیان، مسئولان و مهندسهایی که در این مناطق فعالیت میکنند و هنرمندان و اقشار مختلف تئاتری. خوشبختانه تا امروز هر سه قشر از این نمایش دیدن کرده و لذت بردهاند.
وی خاطر نشان کرد: در این نمایش تلاش کردهام همه مشکلات و گرفتاریهای زندگی در بافتهای فرسوده را به نمایش بگذارم. اما تلاش کردهام که کار به صورت یک نمایش سفارشی صرف عرضه نشود. بسیار علاقمندم که هنرمندان کشورمان با این افراد و مشکلاتشان آشنا شوند چون زندگی این افراد ازموقعیتهای دراماتیک بسیاری برخوردار است.
این کارگردان گفت: توسط دفاتر تصحیلگری که در کل مناطق تهران وجود دارد افراد ساکن در منطقه 12 و دیگر مناطقی که بافتهای فرسوده در آنها قرار دارد به دیدن نمایش دعوت شده اند تا از نزدیک با مشکلاتشان آشنا شوند. خوشبختانه این نمایش توانسته تاثیر خود را بر روی مردم و مسئولان بگذارد. تلاش میکنیم تا بهزودی این نمایش به صورت تله تئاتر تصویربرداری شده و همچنین به صورت DVD در اختیار مردم قرار گیرد. این نمایش از 20 دی تا 20 بهمن در تالار سنگلج که در منطقه 12 واقع است و جز تالارهای قدیمی تئاتر به شمار می رود، اجرا می شود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه یکی از مشکلاتی که این قشر از جامعه با آن روبهرو هستند تغییر الگوی سکونت آنها بعد از نوسازی منازل و زندگی در آپارتمانها است. باید در این زمینه حتما فرهنگسازی انجام شود چون جای کار بسیار وجود دارد و باید به این مسائل رسیدگی کرد.این افراد نیاز به آموزشهای ویژهای دارند بنابراین من به یک از دوستانم که در زمینه خیمه شب بازی فعالیت دارد پیشنهاد کردم که تئاتری آموزشی در این باره تولید کند. امیدوارم در اسفند ماه نیز بتوانیم برنامه آموزش فرهنگی برای این افراد داشته باشیم.
وی در ادامه درباره تولید تئاتر به سفارش سازمانی غیر از تئاتر گفت: اینکه سازمانی از یک کار تئاتری حمایت کند اتفاق بسیار خوبی است. اما اگر این سفارشی بودن به صورت کاملا محض باشد مناسب نیست. خوشبختانه سازمان توسعه شهرداری تهران از این نمایش بدون هیچ گونه دخالت و اعمال نظری حمایت کرده است.
در پایان نشست نیز سید محمود میریان معاون شهرسازی و معماری سازمان توسعه و نوسازی تهران در این نشست حضور یافت و درباره حمایت از این نمایش گفت: این نمایش اولین تجربه آی است که در راستای فعالیتهای شهرداری صورت گرفته است. این اثر نمایشی با هدف طرح مسائل و مشکلات مردم جامعه و نشان دادن آنها به مسدئولان و مدیران تولید شده است.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که هنرمندان و مسئولان به صورت ملموس با این مسائل و مشکلات آشنا شوند. نگاه سازمان نوسازی به بافتهای فرسوده به شکلی است که تنها بازسازی و نوسازی این بافتها و تغییرات فیزیکی مد نظر نیست بلکه در این راستا باید به مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم هم توجه شود.
نظر شما